September 22, 2021

Survival Blog

This is Survival News Blog

Pengalaman SERAM sewaktu SOLO CAMPING | 24 Jam Sendirian Di Hutan | Camping Malaysia



Di atas permintaan ramai melalui komen kali ini aku akan kongsikan satu kisah seram yang berlaku sewaktu aku bersolo camping di Hutan Pine yang terletak di Kulim,Kedah.

Video 1 (2018) https://www.youtube.com/watch?v=KjuJcKZDP1Y&t=415s
Video 2 (2020) https://www.youtube.com/watch?v=saSSqPVblxI&t=937s

Jom Follow/Like Social Media F.O.C:
Di Facebook: https://web.facebook.com/FCampM/
Di Intagram: https://www.instagram.com/frugal_outdoors_camping/?hl=en
Kedai Shopee F.O.C https://shopee.com.my/sham_foc?categoryId=130&itemId=3873836477
Untuk Business/Review/send me your product deal via email frugaloutdoorchannel@gmail.com
FAQ (soalan popular & jawapan)
1) Q: Tent yg FOC pakai sekarang
A: Naturehike Cloud Up 2 (https://shopee.com.my/Naturehike-Cloud-Up-2-Person-Tent-Free-Standing-Ultralight-Camping-Tent-i.129217730.2134224500)
2) Q: Flysheet yg FOC pakai sekarang
A: Hisea 3×3 meter (tak dijual lagi sekarang,company stop production)
3) Q: Guna kamera apa
A: Canon 200D (kit lens & canon 50mm + GoPro Hero 6 & 7)
4) Q: Guna motor apa
A: Bajaj/Modenas V15 (dah modi@custom,kos RM3200+) (DAH JUAL)
5) Q: Tak takut hantu ke
A: Ajaran Islam tak suruh takut hantu,percaya wujud je geng hehe
6) Q: Pernah kena ganggu/jumpa hantu?
A: Ada 2 kisah misteri sahaja(dah di ceritakan dalam video lepas), selain dari itu tiada pengalaman lain @ jumpa hantu depan2.
7) Q: Boleh join?
A: Tak janji boleh (tak plan trip biasa last minit suka2 hati je on)
8) Q: Macam tengok arah Kiblat
A: Ada jual kompas Kiblat atau boleh guna aplikasi di HP
9) Q: Macam mana berak/kencing
A: Tempat xda toilet guna konsep korek&kambus,cuci guna air sungai/laut
10) Q: Nama alat nyalakan api gores-gores tu apa
A: Ferro Rod (https://shopee.com.my/Ferro-Rod-Fire-Starter-F.O.C-i.283444682.6744637782)
11) Q: Kasut boot yang digunakan
A: Altama Maritime Assault Mid Cut (https://www.facebook.com/Original-SWAT-Malaysia-192432156259)
12) Q: Seluar outdoor yang dipakai
A: Mahameru Survival Soul (Indonesia) xda jual kat Malaysia.
13) Q: Abg ni solat tak??
A: Kalau tak solat,tak ingat Tuhan kau ingat aku berani ke camping sorang-sorang tu hihi ( tak semua benda kena tunjuk)
14) Q: Harga kayak biru FOC
A: RM1000,model basic S.O.T kayak,seller MAG,boleh ke group ni kalau nk beli https://www.facebook.com/groups/2474750919427088/?ref=bookmarks
#solocamping #pengalamanseram #campingmalaysia

Source